Voor Onderwijs Sollicitatieteams

Zodra je een vacature in het onderwijs hebt is de eerste stap om een vacature uit te zetten. Dit kan via de diverse media, zoals de krant of via het internet. Kijk ook of er werknemers binnen de organisatie zitten die iemand kunnen refereren of wellicht is een interne vacature mogelijk.

Reacties op de vacatures die ontvangen worden selecteer je makkelijk door deze te toetsen aan het vacatureprofiel. Toets hierna de opleiding aan het vacatureprofiel, ook dit geeft een eerste selectie. De sollicitaties die je hierna overhoudt kun je verder toetsen aan de inhoud van de sollicitatiebrief en de CV.

De sollicitaties die je hierna overhoudt zijn de warme groep. Indien er meer reacties overblijven dat je kunt uitnodigen, focus dan op degenen met de meeste potentie.

Nodig deze mensen uit voor een sollicitatiegesprek. Bereidt je voor met de functie inhoud en hoeverre de betreffende persoon aan de eisen voldoet. Neem van te voren kennis van de CAO en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Kijk in hoeverre er ruimte is voor onderhandeling met de sollicitant.